Tört!

Jos ei juttu irtoile, klikatkaapa tätä, niin johan alkaa itävaltalais-kalifornialaista fraasinpätkää sanavarastoon tarttua. Kyllä sitä voi henkilö toisinaan joutua tylsistymistään taltuttelemaan varsin kammottavilla tavoilla, vai mitä muuta keskiviikon ja torstain välinen yö voisi muka pitää sisälmyksissään? Vastaan ite: "Eipä juuri muuta".

Koskapa tämän sivuston nimi suorastaan kehoittaa tilittämään ja täten keventämään sydäntä turhanpäiten rasittavaa ahdistuksen painolastia, on taasen syytä pureutua arkipäiväisessä taaperruksessa vastaan tulleeseen järkyttimeen. Nääs...

Vaikka suomalaisten kaupunkien joukossa Tampere, eli Manse, eli Nääsville onkin kuin Cullinan I, on silti päässyt katukuvaan lipsahtamaan kuvan (häpeällisesti puhelimen kameralla kuvattu) plakaatti.

434861.jpg

Suomessa tamperelaisten fillaristeja kohtaan tuntema vihamielisyys on tiukasti vaiettu salaisuus, mutta ulkomailla ihmisoikeusjärjestöt ovat jo vuosikymmeniä protestoineet tätä järkyttävää, epäinhimillistä sortoa vastaan. Näyttävin tempaus lienee vuonna 1978 ProTammeforsFillarists -järjestön Wembleyn stadionille kyhäämä tukikonsertti, jonka pääesiintyjäksi oli saatu vailla palkkiota rokannut Queen. Edes vannoutuneimmat yhtyeen fanit eivät useinkaan ole tietoisia, että samaisena vuonna "Jazz" -albumilla ilmestynyt kappale "Bicycle Race" on alunperin sävelletty juuri tamperelaisen pyöräilykulttuurin tukitoimia varten. Yleisesti väitetään, että teos on syntynyt Tour de France -pyöräilykilpailun innoittamana, mutta tämä on vain mainosmiesten törkeää kikkailua.

Näin eduskuntavaalien alla olisi jokaisen äänioikeutetun kansalaisen syytä miettiä, miten tuleva valtakunnan lainsäädäntöelin saataisiin muodostettua toimimaan paremman yhteiskunnan puolesta. Liian kauan on täällä pohjolan synkällä korpiseudulla kiltisti taivutettu niskaa luterilaisen nöyryysetiikan musertavan painon alla. Unohtakaa sosiaalipalvelut, lapset ja vanhukset, unohtakaa työttömät, unohtakaa valtion velkataakka, unohtakaa hyvinvointiyhteiskunnan tekohengitys, unohtakaa aluepolitiikka, unohtakaa ilmastonmuutos, unohtakaa pääministerin jörnimän yksinhuoltajan kirjallinen lahjakkuus! Rakkaat lähimmäiset, kääntäkää katseenne sinne, missä isänmaamme todellinen kipupiste sijaitsee ja antakaa sympatioidenne valua henkitoreissaan riutuvan pirkanmaalaisen pyöräilykulttuurin ylle. Sydäntä suomalaiset, sydäntä!